Μάριος Δ Κολιός Καρδιολόγος Ιωάννινα


Ο Σακελλαρίου Θεόδωρος είναι Καρδιολόγος με ιδιωτικά ιατρεία στους Αμπελόκηπους και στη Βούλα. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί στις Καρδιολογικές Κλινικές του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά "Μεταξά", του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ Αθηνών και του Γενικού Νοσοκομείου "Σισμανογλείο". Μέχρι και σήμερα, είναι εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν", ενώ διατηρεί συνεργασία και με τις καρδιολογικές κλινικές πολλών άλλων δημοσίων και ιδιωτικών θεραπευτηρίων. Τέλος, είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Εταιρςίας Πρόληψης και Αποκατάστασης της Καρδιαγγειακής Νόσου και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιακής Ανεπάρκειας. ΟΤζερεφός Σταύροςείναι Καρδιολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Νέο Ψυχικό.

Triplex Καρδιάς

Η εξέταση αυτή πλέον αποτελεί υποχρεωτική συμπλήρωση της κλινικής εξέτασης και είναι απαραίτητη για να ολοκληρώσει την εικόνα που έχει ο καρδιολόγος για τον ασθενή του. Συμπληρώνει την εικόνα του καρδιογραφήματος και δίνει απαντήσεις σε παθολογικά ευρήματα. Ιδιαίτερα όταν ο καρδιολόγος και ο εξεταζόμενος βρίσκονται σε σχέση εμπιστοσύνης μπορεί να εξηγήσει κάποια πληροφορία από το ιστορικό που ασθενής του έχει περιγράψει. Στο πλαίσιο μιας τακτικής και μακροχρόνιας παρακολούθησης αποτελεί την ιδανική εξέταση με την οποία ο ιατρός μπορεί να ανακαλύψει διαφορές και εξελίξεις στην καρδιά. Οι βασικές ενδείξεις για να κάνει κάποιος τρίπλεξ καρδιάς είναι συμπτώματα όπως ο πόνος στο στήθος, τα πρησμένα πόδια, οι αρρυθμίες, η εύκολη κούραση και η λιποθυμία.

Ο ιστότοπος μας δύναται να χρησιμοποιεί τα δεδομένα από τη διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος της Google και του Facebook ή τα δεδομένα κοινού τρίτου μέρους (όπως η ηλικία, το φύλο και τα ενδιαφέροντα) με το Google Analytics και το Facebook Pixel. Δεν περιλαμβάνει έκθεση του ασθενούς σε ακτινοβολία επιτρέποντας την επανάληψη της εξέτασης όποτε απαιτείται, ακόμη και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Βίντεο), οι οποίες εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής και επιτρέπουν τη θέαση της καρδιάς από διαφορετικές κατευθύνσεις. Η παροχή πληροφοριών ή λοιπού υλικού μέσω της ιστοσελίδας euroclinic.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι συνιστά παροχή συμβουλής ή σύστασης, προσφορά, πρόταση ή αποδοχή πρότασης για κατάρτιση οποιασδήποτε δικαιοπραξίας ή συναλλαγής με το euroclinic.gr.

Θα Σας Ενδιέφεραν Επίσης

Έχει κερδίσει τιμητικές υποτροφίες από την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία, ενώ διαθέτει ευρύτατο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, καθώς και πληθώρα συμμετοχών σε συνέδρια με διαλέξεις και ανακοινώσεις. Ο Μύγιας Γεώργιος είναι Ειδικός Καρδιολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Κερατσίνι. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Σόφιας και εκπαιδεύτηκε στο τμήμα Παθολογίας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.).

Αντικαθιστά το τεστ κόπωσης με τάπητα/διάδρομο, όταν ο ασθενής δεν μπορεί να τρέξει ή εάν ο καρδιολόγος θεωρεί ότι το απλό τεστ κόπωσης δεν είναι κατάλληλο για την περαιτέρω μελέτη του ασθενούς. Το stress echo έχει παρόμοια χρησιμότητα με το σπινθηρογράφημα καρδιάς, αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι δεν ακτινοβολείται ο ασθενής. Είναι πολύ σημαντική γιατί με τον υπέρηχο μπορεί ο καρδιολόγος να δει άμεσα την καρδιά ενός ασθενή. Με αυτόν δομές όπως οι βαλβίδες, τα τοιχώματα της καρδιάς και οι κοιλότητες της αποκαλύπτονται με μεγάλη ακρίβεια. Με τη χρήση του έγχρωμου Doppler μπορούν ταυτόχρονα να ανιχνευτούν ροές αίματος. Αυτό αφορά βαλβίδες, μεγάλα αγγεία όπως η αορτή και η πνευμονική αρτηρία αλλά και ανώμαλες επικοινωνίες.

Οι συνολικοί αριθμοί χρήσης παρακολουθούν πόσο δημοφιλείς οικογένειες γραμματοσειρών είναι και δημοσιεύονται στη σελίδα αναλυτικών στοιχείων. Χρησιμοποιούμε δεδομένα από τον ανιχνευτή ιστού της Google για να εντοπίσουμε ποιοι ιστότοποι χρησιμοποιούν γραμματοσειρές Google. Αυτά τα δεδομένα δημοσιεύονται και είναι προσβάσιμα στη βάση δεδομένων BigQuery της γραμματοσειράς Google. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγει η Google και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται και διασφαλίζεται, ανατρέξτε στην Πολιτική Απορρήτου της Google. Καρδιακή ανακοπή είναι η πάθηση που αναφέρεται στην αιφνίδια παύση της λειτουργίας της καρδιάς, που συμβαίνει σαν επιπλοκή κάποιων σοβαρών καρδιακών ή άλλων προβλημάτων, όπως κοιλιακή μαρμαρυγή κ.ά. Το holter ρυθμού είναι εξέταση με 24ωρη καταγραφή του ηλεκτροκαρδιογραφήματος .

Ο μορφοτροπέας συνδέεται με άλλα ηλεκτρονικά συστήματα, η ανάλυση των αποτελεσμάτων των οποίων, καθώς και η απεικόνιση, γίνονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που καταλήγουν τα δεδομένα. Από το άτομο ζητείται εκπνοή και καθυστέρηση εισπνοής, ώστε να περιοριστεί ο αέρας στους πνεύμονες, που μπορεί να επηρεάσει την εικόνα. Μετακινώντας τον μορφοτροπέα σε διάφορα σημεία του θώρακα, ο καρδιολόγος πετυχαίνει να έχει πλήρη εικόνα της καρδιάς από διαφορετικές γωνίες. Η εξέταση μπορεί να διαρκέσει μέχρι και περισσότερο από μία ώρα ανάλογα με το τί θέλει να εντοπίσει ο καρδιολόγος. Υπάρχουν και ειδικά υπερηχογραφήματα καρδιάς όπως το διοισοφάγειο, το ηχοκαρδιογράφημα με άσκηση, το ηχοκαρδιογράφημα με εισαγωγή φαρμάκου που μιμείται το στρες, το ηχοκαρδιογράφημα με σκιαγραφικό υγρό κ.α.

Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα στον ιατρό να εκτιμήσει τα μεγάλα αγγεία της καρδιάς καθώς και τις βαλβίδες αυτής. Είναι μια ανώδυνη εξέταση που στα σωστά χέρια και μάτια μπορεί να δώσει μια πλήρη ανάλυση της καρδιάς του ασθενούς. Διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στο οποίο ασχολούμαι με όλο το φάσμα των καρδιολογικών προβλημάτων με τη βοήθεια σύγχρονων καρδιολογικών μηχανημάτων.

Η κλινική περιλαμβάνει τα ακόλουθα τμήματα και εξειδικευμένα ιατρεία στο πλαίσιο της διαχείρισης και αντιμετώπισης όλου του φάσματος των καρδιολογικών νοσημάτων. Η πρόπτωση μιτροειδούς είναι συνήθως μια αθώα πάθηση και μάλιστα πολλές φορές οι καρδιολόγοι υπερβάλλουν στη διάγνωση. Οι πάροχοι των βίντεο (π.χ. YouTube, Vimeo) μπορεί να συλλέγουν δεδομένα για τους χρήστες και να κάνουν καταγραφή πληροφοριών που βοηθά να μετρήσουν τον τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηστών με το περιεχόμενο του ιστότοπου. Ενεργοποιώντας τις ενσωματώσεις βίντεο, αποδέχεστε τους όρους χρήσης που αναφέρει κάθε πάροχος στη στην πολιτική απορρήτου του.

Εάν για παράδειγμα η αριστερή κοιλία στη φάση που χαλαρώνει γεμίζει με 100 ml αίμα και στο τέλος της συστολής έχει forty ml αίμα, έχει δηλαδή εξωθήσει 60 ml, τότε το κλάσμα εξώθησης της αριστερής κοιλίας είναι 60%. Το φυσιολογικό κλάσμα εξώθησης είναι πάνω από 50%, ενώ σοβαρά μειωμένο θεωρείται όταν είναι κάτω από 30%. Όταν υπερβαίνει το 75% είναι αυξημένο και μπορεί επίσης να οφείλεται σε κάποια πάθηση π.χ. Ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας, σοβαρή αναιμία ή υπερλειτουργία του θυρεοειδούς. Το triplex καρδιάς είναι μια ανώδυνη και πολύ συνηθισμένη στις ημέρες μας εξέταση.

Τα τελευταία χρόνια είναι Επιστημονικός συνεργάτης στο Ιατρείο Υπέρτασης του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Ιπποκράτειο". Τέλος, είναι μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας. Ο Αθανασίου Μηνάς είναι Καρδιολόγος και λειτουργεί ιδιωτικό Καρδιολογικό Ιατρείο εντός του ιατρικού πολυχώρου DoctorsPlus στη Νέα Ερυθραία από το 2016. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου "Alma Mater Studiorum" στην Μπολόνια της Ιταλίας το 2005. Κατόπιν, απέκτησε τον τίτλο της Καρδιολογικής ειδικότητας το 2016, έπειτα από ευδόκιμη πορεία στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου "Αμαλία Φλέμινγκ", όπου εκπαιδεύτηκε σε πληθώρα επειγόντων και χρόνιων περιστατικών επί καρδιαγγειακών παθήσεων.

Comments

Popular posts from this blog

%token% {No Longer|No Further|No More} a Mystery

Tradewithukraine